1.000ste Veilig Rijden Autoverzekering

0

De Veilig Rijden Autoverzekering van de ANWB blijkt – tegen de eigen verwachting in – niet alleen de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar te interesseren, ook bij bestuurders van 45 tot 59 jaar is de verzekering in trek. Deze week werd de duizendste polis afgesloten.

De ANWB introduceerde de polis op 13 juni. Verzekerden worden gestimuleerd om veiliger te rijden door hen een premiekorting van maximaal 30% in het vooruitzicht te stellen. Verzekeringsdochter Unigarant en het Engelse bedrijf Ingenie waren betrokken bij de ontwikkeling van het product.

Individuele rijscore

Om in aanmerking te komen voor de premiekorting moeten verzekerden gegevens over hun rijgedrag beschikbaar stellen. Aan de hand hiervan wordt een individuele rijscore berekend en krijgen zij adviezen hoe ze hun rijgedrag kunnen verbeteren. De ANWB kan nog niet veel zeggen over het effect van de terugkoppeling en adviezen over het vertoonde rijgedrag. Daarvoor zijn de aantallen nog te laag en is het echte meetmoment pas na drie maanden.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.